A-kull født 9.januar 2014

Valpene 8 uker!

Så utrolig fort tiden har gått!!! Nå er valpene 8 uker og reiseklar! Litt vemodig, men jeg tror de er veldig klar for flere utfordringer. OG jeg vet de har nye familer som har gledet seg lenge!

Siste uka har aktiviteten, farten og oppfinnsomheten ØKT! Mamma Lotta liker fortsatt være med barna sine og er en god oppdrager. Tålmodig, men også bestemt når DET trengs:-) Ser også at valpene har blitt mer lydhør. Hun vasker og steller, leker mye med dem og koser seg. Men i løpet av uka stengte hun melkebaren helt. De prøver seg av og til, men får beskjed. Vi har hatt mye besøk også denne uka. Ikke bare av Namsosinger, men også tilreisende familie og venner. Både mamma Lotta og valpene elsker folk!

De har også vært på et nytt besøk i barnehagen. Samtidig var skolen til Thale på uteskole ved barnehagen. Dermed fikk de truffet en hel gjeng fra klassen hennes også:-)

Hele gjengen ble badet og blåst til helga. Det satte de IKKE pris på! Badet kunne til nød gå ann, men blåseren.....ufyselig! Heldigvis hadde jeg Thale som hjalp meg:-) Blåseren var veldig gøy da den ble satt ned på gulvet etterpå dog🤪.

A-gjengen virker som et jevnt, fint, nyskjerrig og sosialt kull. Veldig fornøyd så langt:-) Har jo ikke noe å sammenligne med siden det er mitt første kull, skal bli spennende å følge dem alle og se hvordan de utvikler seg etterhvert;-)

Jeg har i alle fall gjort det jeg kan, ut fra min kunnskap og mine forutsetninger, og det kjennes greit:-) Nå kan jeg bare ønske alle lykke til på ferden! Håper dere får et trygt og godt liv og så håper jeg dere gleder familiene deres i mange mange år fremover!

"Eros" hentes i dag av Ove Nilsen og reiser til Kyrksærerøra. Sofie kommer kjørende fra Fornebu i dag for å hente "Lykke". De overnatter og tar henne med seg ned i morgen. "Bamse" har det blitt endringer med pga av sykdom. Han skal nå flytte på tirsdag til gode venner av oss, Sonja og Narve med familie, på Overhalla. Der blir han som sin far gårdshund:-) Og vi er overlykkelig over at vi kommer til å få treffe ham med jevne mellomrom! 

 

Mondreni`s Amazing Blizzard "Eros" (valp 1 - hann) 6278 gram CEA ua.
Mondreni`s Alltime Adventure "Bamse" (valp 2 - hann) 5970 gram CRD
Mondreni`s Angel Of Affection "Lykke" (valp 3 - tispe) 6148 gram CEA ua.
Mondreni`s Ancient Art Of Love " Nikki" (valp 4 - tispe) 5978 gram CEA ua.

Valpene 7 uker

Besøk av lapphunden Kira.

Valpene vokser så det knaker på alle måter! De er nå ca 5 kg og utforskertrangen er stor. Denne uka har vært spennende i så måte!

Valpene har vært heldige å kunne være ute masse i løpet av dagen. Er jo mer vår enn vinter ute! De finner stadig på nye måter å ta i bruk hagen på:-) Dessuten er det jo spennende å sitte å titte på de som går forbi! Ofte stopper det noen mennesker for å slå av en prat og kose litt. Og er vi riktig heldige får man også hilse på en firbent gjennom gjerdet;-)

En av dagene fikk vi besøk av slekt som hadde med ei Finsk Lapphundtispe på 7 mndr. Gøy besøk! På bildet er det "Lykke" som tar henne med på tur!

Mandag var vi på besøk i barnehagen hvor jeg jobber. Først en liten kjøretur og deretter hilse på unger og voksne samt sjekke ut uteområdet. Valpene fartet rund og syntes det var stas med mye oppmerksomhet! I samme slengen fikk valpene hilse på Borderblandingen Kira som ofte er med i barnehagen.

Torsdag kjørte vi ned til Heimdal Dyreklinikk i Trondheim for øyelysing, chipmerking, vaksine og helsesjekk. En kjøretur på 3 1/2 time en vei. Det gikk fint, bare "Bamse" som kastet opp en gang.

På klinikken ble vi møtt av Kjersti som også er collieoppdretter, og vi ble tatt vel vare på. Mens vi var der fikk vi besøk av flere som skulle se på valpene. Bla. Hilde og Ove som skal ha "Eros". Trivelig å treffe de!

Kjekt å se at valpene er trygge og uredde også på fremmede steder. Helsesjekken gikk fint, bare "Bamse" som fikk en anmerkning på at ene steinen ikke var kommet helt ned. Ikke et pip når de ble chip-merket og vaksinert.

Øyelysinga gikk også supert! Tre fri for cea og en crd. Ellers ingen anmerkninger, flotte øyne sa Dr. Snøfugl:-) Ble til og med lyst to ganger siden dyrlege som videreutdanner seg på øyne trengte øve seg :-)

Før vi dro hjem fikk vi litt tid med min gode venninne Cathrine, som er collie-elsker også, hun hadde kommet ens ærend fra Halsa til Trondheim for å snuse på småskattene:-)

Da vi startet på hjemturen var det helt stille bak i bilen....slitne trøtte valper! Og det var bra for vi ble stående to timer å stampe i kø før vi kom oss helt ut av Trondheimsområdet. Dermed ble det en 5 1/2 times tur hjem!!!!

Nå har valpene bare litt over ei uke igjen her hjemme hos mamman og oss. "Lykke" skal ned til Sofie ved Fornebu. Blir spennende å følge henne da hun skal utdannes til terapihund ved Norsk Terapihundskole. "Eros" skal til kennel Villa Bugen hos Ove og Hilde på Kyrksæterøra. Der får han selskap av ei tric colliefrøken:-) "Bamse" skal til Herøy på Helgeland, og "Nikki" blir igjen her hos oss. Hun skal være Thales trenings og turkamerat. Så her er ei som er spent, lykkelig og glad!

 

Mondreni`s Amazing Blizzard "Eros" (valp 1) 5084 gram Øyne fri for CEA og ellers ua.
Mondreni`s Alltime Adventure "Bamse" ( valp 2 ) 4855 gram Øyne CRD, ellers ua.
Mondreni`s Angel Of Affection "Lykke" (valp 3) 4994 gram Øyne fri for CEA og ellers ua.
Mondreni`s Ancient Art Of Love "Nikki" (valp 4) 5028 gram Øyne fri for CEA og ellers ua.