A-kull født 9.januar 2014

Mamma Lotta leker med valpene!

Valpene 6 uker!

Nå er det fart på gjengen! Vi er heldige med været og de elsker være ute! Løper rundt og koser seg i hele hagen. Bakke opp og bakke ned:-)

Vi har hatt masse besøk, og både Lotta og valpene ELSKER det!

Alle valpene har nå fått hjem som venter spent på å få komme å hente smågullene. Adventure skal bli campinghund på Herøy! Blizzard skal til Kennel Villa Bugen på Kyrkseterøra! En av jentene skal til Fornebu og trenes til teapihund! Og ei jente skal bli igjen her!

Dagene brukes nå til å leike og utforske. De virker som trygge og fine hele gjengen. Veldig jevne både i type og vekt/størrelse. Mamma Lotta koser seg fortsatt med dem. Hun dier dem ennå i tillegg til at de får fire måltider pr dag med tørrfor/Vom og Hundemat.

Neste uke skal vi på besøk i barnehagen en dag:-) Og på torsdag skal vi kjøre til Trondheim for å øyenlyse, chip-merke, vaksinere og helsesjekkes. Det blir spennende!

Mondrenis AMazing Blizzard (valp 1 - hann) 3956 gram
Mondrenis Alltime Adventure (valp 2 - hann) 3868 gram
Mondrenis Angel Of Affection (valp 3 - tispe) 3898 gram
Mondrenis Ancient Art Of Love (valp 4 - tispe) 3999 gram

Valpene 5 uker!

I løpet av den femte uka har valpene vært mye ute. Vi prøver å ha dem ut når de har spist og sovet. Nå sitter de ved vaskeromsdøra og hyler for å få lov ut å løpe. De stortrives:-)

Mamma Lotta er en super og tålmodig mor. Det er blitt mye mer fart, lyd og voldsom lek i løpet av uka. Og vi ser at noen er litt freidigere og frekkere enn andre. Vi ser også at mamma har full kontroll på det, og hun stopper ting når det blir for voldsomt eller når noen tar helt av med knurr og bjeff. Spennende og interessant å følge med på oppdragelsen. Virker ikke som om hun er det spor sliten og lei av dem ennå, for hun vil helst være der valpene er når hun er inne:-)

Vi har hatt mye besøk av både voksne og små og store barn denne uka. Valpene ser ut til å trives med allslags folk og de små halene går fort fort! Mamma Lotta setter alltid pris på besøk!

Pus Skitty har helt siden valpene ble født syntes at valpene er spennende, og hun har fulgt godt med hele veien. Hun er forsiktig og undersøker dem grundig aller helst når de sover. Ute har hun begynt å invitere til lek;-)

Gjengen har et eget rom, men der er de nesten bare om natta nå. De ønsker være der ting skjer. Og i vårt hus er det sjelden stille:-))) De har fri tilgang til soveromsgang, spisestue og kjøkken! Og så får de komme i stua innimellom. Selv om de selv godt synes de kunne hatt tilgang til stua non stop. Noe de høylydt lar oss få vite!

Alle valpene får også litt alenetid i løpet av dagen. Både sammen med far, meg, Live og Thale. Hver kveld er også en av valpene med opp for å si god natt og synge for Thale. Da får de ei fin kosestudnd i senga med henne, samt at de får utforske litt på egenhånd i 2.etasje. Dette går på rundgang! Koselig:-) Ferdig tilvendt seng altså...he he!

Alle valpene er rimelig jevne når det gjelder det meste. De virker nyskjerrige og utforskende, selv om de skulle bli litt skremt av ting de opplever første gang. De leiker med det meste og har leiker i all slags stoff, metall og plast. Til og med en ølflaske i glass:-)

Nå venter jeg bare på parrings/registreringsbeviset fra hannhundeier, så går jeg i gang med å rgistrere valpene hos NKK.

Fortsatt har jeg ikke funnet riktig hjem til den ene hannen. Kjenner jeg vegrer med for å annonsere på finn.no.....men det er kanskje bare tull.....får nok prøve det. Holder litt på den ene hannen også fordi jeg synes han ser så bra ut...Vi får se!

Veldig fornøyd med begge jentene også, og det skal bli himla vanskelig å bestemme seg for hvem som får bli!

I dag fikk de ormekur igjen! DET syntes de ikke var så godt! Maten de får 4 ganger for dag setter de stor pris på derimot. De spiser nå 4 anger for dag. Mest Royal Canine Starter med litt Biola, men også litt kyllingkjøttdeig og Vom & Hundemat får de.

Den 27.februar har vi fått time på Heimdal Dyreklinikk til øyelysing, chipmerking, veterinærsjekk og vaksine. Blir spennende å kjøre helt til Trondheim med dem tur retur! Vi får begynne øve oss!

Mondrenis Amazing Blizzard (valp 1 - hann) 3004 gram
Mondrenis Alltime Adventure (valp 2 - hann) 2979 gram
Mondrenis Angel Of Affection (valp 3 - tispe) 2938 gram
Mondrenis Ancient Art Of Love (valp 4 - tispe) 2996 gram

Valpene 4 uker

Valpene har i løpet av uka begynt å spise mat. Alle sammen ser ut til å kose seg med det! De er rimelig jevne i vekt og størrelse, alle ca 2 kg nå!

I løpet av uka har de utvidet horisonten sin ennå mer med soveromsgang, spisestue og kjøkken:-) I dag har de også fått lov til å utforske stuen. De leker mye med hverandre og drasser og sleper rundt på leker, tepper og ting. De gir høylytt beskjed om at å "bare" være på valperommet når de våkner, DET er kjedelig det! Og så blir de sååå glad når vi kommer og slipper dem ut! Om natta er det helt stille. Mamma Lotta tar seg godt av dem da heldigvis:-) Hun er generelt utrolig tålmodig med dem:-)

Joline er begynt å hilse litt på, men mest gjennom grindene ennå. Pus Skitty har hele tiden vært veldig nyskjerrig på valpene. Nå sitter hun gjerne på en kjøkkenstol og iakttar dem når de leker. Innimellom kan hun "kjenne" forsiktig på dem med labben også. Morsomt å se på!

Joline har endelig funnet ut at det er på tide å få løpetid......etter 10-11 måneder. Passer litt dårlig å dra på parringstur nå...så da spørs det om det noen gang blir valper etter henne:-( Hun blir 5 år i juni...

 

 

Mondrenis Amazing Blizzard (valp 1-hanne) 1985 gram
Mondrenis Alltime Adventure (valp 2 - hanne) 2078 gram
Mondrenis Angel Og Affection (valp 3 - tispe) 2030 gram
Mondrenis Angel Og Affection (valp 3 - tispe) 2121 gram