A-kull født 9.januar 2014

Valpene 3 uker

Valpene vokser bra. Mamma Lotta har godt med melk og vi er ikke begynt med fast føde ennå. Tenker vi begynner så smått i løpet av denne uka med litt smaksprøver.

Vi har klippet klør opp til flere ganger, og første runde med ormekur gis nå.

Valpene har nå fått tilgang til hele valperommet, noe de ser ut til å sette pris på! De sover mye og koser seg med mamma, men leker mer og mer. De reagerer med lyd, logrende haler og slikking når vi kommer inn til dem:-) Innimellom ser det ut som de virkelig sitter og studerer oss! De setter stor pris på kos, og sovner gjerne i armene på oss. I dag hadde de også besøk av et par venninner av Thale. Fremover blir det nok en del besøk. Lotta ser ut til å synes det er ok, men hun vil gjerne være tilstede å få kos og oppmerksomhet hun også. Typisk Lotta❤. Joline og katten tillater hun dog ikke å komme lenger enn til dørstokken på valperommet ennå...

Nå har vi også lovet bort en av guttene. En av tispene holder vi av til oss selv. Så får vi se om hun blir boende her hjemme eller hos forvert etterhvert. Siste gutten har jeg ikke lovet noen ennå. Vil gjerne finne rette hjemmet til ham:-) Vi har det ikke travelt!

 

Mondrenis Amazing Blizzard (Valp1) - hann- 1324 gram
Mondrenis Alltime Adventure (Valp 2) - hann- 1535 gram
Mondrenis Angel Of Affection (Valp 3) -tispe- 1495 gram
Mondrenis Ancient Art Of Love (Valp 4)- tispe- 1501 gram.

Valpene 2 uker

Den andre uka startet veldig fint. Lotta er blitt sitt "gamle" jeg igjen. Glad, frisk og fornøyd jente. Så fra nå av har hun tatt vare på valpene helt selv. Vært en kjempelink mamma denne uka. De legger godt på seg, og både valpene og valpekassen holdes rene og fine. 

På dag 9 begynte en av jentene å hyle. Hun hadde tydelig vondt. Jeg trodde det var magen, men det skulle vise seg at det var et av øynene som var hovent og en del veske bak. Da dette kom ut ble alt bra igjen. Heldigvis ingen betennelse, og øyeåpningen hos henne og de andre har siden heldigvis foregått smertfritt. Alle valpene begynte å åpne øynene på dag 9-10.

Nå er det tydelig at valpene registrerer også oss når vi kommer inn. De sitter og myser og leer på ørene i valpekassen:-) Det er blitt bra fart på dem, og en del lyd. Morsomt å se de skvette litt over sin egen lyd når de brummer eller det kommer et høyt bjeff!

Vi begynner å ane små personligheter også....spennende å se hvordan de utvikler seg, og om vårt inntrykk av dem nå stemmer senere!

Det er også nå bestemt hvor en av jentene skal reise. Tror hun vil få et spennende liv:-) Resten har jeg ikke tatt noen avgjørelse på ennå.

 

Mondrenis Amazing Blizzard (Valp 1) - hann- 990 gram
Mondrenis Alltime Adventure (Valp 2) - hann - 997 gram
Mondrenis Angel Of Affection (Valp 3) - tispe - 967 gram
Mondrenis Ancient Art Of Love (Valp 4) - tispe - 1036 gram

Valpene 1 uke

De første 4-5 dagene etter fødsel gikk veldig fint. Lotta tok seg godt av valpene og kosa seg i valpekassen. Men idyllen fikk ikke vare...

Etterhvert så vi at Lotta ikke var frisk. Hun ble peste mer og mer, ble enormt rastløs, utålmodig og trøtt. Mandag dro vi til dyrlegen for å få hjelp. Det ble tatt ultralyd og konstatert mye veske i livmor. Hun fikk antibiotika og så skulle vi se an til neste dag. Det ble en hel våkenatt for både Lotta og meg. Fælt å se henne så pjusk! Så på morran bar det til dyrlegen igjen. Det ble tatt blodprøver og undersøkt videre.Heldigvis var det ingen infeksjon i kroppen, men stor livmor med mye veske i og syreforgiftning i kroppen. Hun fikk oxytosin-sprøyte og smertestillende sprøyte. Skal fortsette med antibiotika. Inn for å mate valper og stelle de, så ut for å få ro og søvn...Det har vært slitsomt å sitte i valpekassen med henne hvert måltid siden. Fortsatt kan jeg se hun ikke er helt i storform, og hun klarer ikke roe seg i valpekassa, men er mye bedre. Ble en litt tøff start for oss, men vi håper det går seg til etterhvert nå!

Valpene vokser godt og sover godt i alle fall! Vi har klippet klør for andre gang i dag, og de setter tydelig pris på kos etter måltidene:-)

Valp 1 - hann 595 gram
Valp 2 - hann 630 gram
Valp 3 - tispe 563 gram
Valp 4 - tispe 628 gram

Lotta fikk 5 valper. 2 tisper og 3 hanner. Alle soble. Desverre døde den aller minste valpen etter et døgn.

Fødselen gikk veldig fint. De første små pressriene kom i sekstida på morgene. Den første valpen ble født kl. 7.30. Nummer to klokka 7.49. Den tredje 8.29. Den fjerde lille valpen kom 8.45. Han var veldig liten i forhold til søsknene og helt livløs. Vi måtte jobbe med ham en stund, bla få ut fostervann. Siste valpen kom 9.45.

En fantastisk opplevelse! Veldig takknemlig for å få være med på et slikt mirakel som en fødsel er❤Lotta var kjempeflink og ordnet det aller meste selv!

Valp 1- hann 351gram
Valp 2 - hann 357 gram
Valp 3 - tispe 285 gram
Valp 4 - tispe 347 gram

Hann 185 gram - døde etter et døgn desverre.